Grintovec (20.2.2020)


Napovedovalo se je lepo vreme, dopust odobren…potem pa najprej Valentina zboli, v ponedeljek si pa še rahlo (na začetku je sicer zgledalo kar grdo) poškodujem koleno. Pa je šla tista po gobe tista 2-3 dnevna tura s panjem po bivakih. Ja nič, za dopust ob takem vremenu ne bom doma ležal…koleno pa se tudi 2 dni ni preveč naprezalo, tako da grem probat, kako je. Na Grintovec J
Spodaj že zvončki silijo na plano, kmalu pa tudi že kašna zaplatica »frišnega«, sicer 1-2 cm na debelo. Malo višje, od klopce naprej, pa te zaplatice spodaj skrivajo led! Od gozdne meje naprej pa je snega malo več. Tu je tudi začelo bolj pihat, kar se je nadaljevalo do sedla in še naprej. Je pa jakost počasi pojenjala, v nekaterih delih je bilo celo popolno brezvetrje.
Še pred koče uzrem pred sabo 2 planinca (na vrh smo potem prišli skoraj istočasno), nekje na sredi Strehe pa dvojica že sestopa. Razgledi so bili lepi, čisto brez oblakov pa ni šlo. Pri sestopu je en na kratko celo skril sonce. ZA dol pa srečam še 4 gornike (oz, če sem natančen – med njimi 1 gornico J, ki so izkoristili lep dan.
Koleno še ni čisto 100%, ampak z lahkoto zdržalo. Pomemben podatek, ju3 je nov dan dopusta J



dobro jutro :)

opazi kdo še 2 planinca?




Kočne, Storžič ravno malo kuka, zadaj pa Očak



pozabljen...ali javno dobro za tiste, ki malicajo na klopci? :)

prihaja pomlad


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)