Begunjščica 2060m (23.2.2020)


Za konec vikenda menda še zadnji »spodoben« dan pred poslabšanjem. Kam? Eno lažjo zimsko in ne predolgo zimsko. Pa še vedno zimsko, kjer bo treba uporabljat zimsko opremo (ne samo nosit s sabo za vsak slučaj). Begunjščica. Gor čez Bornove tunele in dol po severni čez Zelenico. Nekaj sem sicer še razmišljal o centralni grapi…no, samo na glas razmišljal, niti se ne preveč trudil udejaniti te verzije J
»Ne štartamo prezgodaj, ne?«. »Ne…kaki 8-8.30 iz Lj« Že skoraj sramotno pozno J Ampak tura je kratka, vreme stabilno. Pravzaprav za popoldne kaže celo izboljšanje. Zjutraj je bilo še oblačno.
Skoraj do vrha je pot kopna, sneg se začne šele od sedla naprej. Je pa res, da je vmes par zoprnih poledenelih mest. Sneg (kjer je) pa neka mešanica poledenelega in južnega. Na vrhu še oblačno in nič sledi o napovedanem izboljšanju.
Proti Robleku je še bolj kopno, ko se pot obrne na sever proti Zelenici pa so razmere zimske. Tu je obvezna popolna zimska oprema, snega pa ravno tisti lepljiv, ki rad dela cokle. Na par mestih je vmes kamenje že pošteno brusilo dereze, vseeno bi bilo časovno preveč zamudno jih parkrat jemat dol. Nenazadnje, saj so za uporabo, ne za to, da ostanejo nove ;)
Na Zelenici še hmeljeva kapljica in štruklji, potem pa kar ekspresno dol. Marsikje se da lepo »smučati« po gojzerjih…ali pa že kar drsati.














Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)