Raduha (2.1.2023)

 Ena lažja za začetek leta...po hudih obremenitvah želodca čez praznike pretiravanje ne bi bilo na mestu ;) Začelo se je tako, da je Maja na naši skupini spraševala o cesti do Loke. Končalo pa tako, da se 4 odpravimo gor :)

Torej najprej k cesti: je prevozna. Če znaš vozit po snegu in nimaš najnižjega avta. Kakšne alfe recimo ni bilo videti na izhodišču. Verjetno z razlogom :) Octavia je parkrat rahlo zaplužila, a resnih težav ni bilo. Za dol pa niti to ne več.  

Na izhodišču še nekaj megle. Pravzaprav smo ravno nekje na "morski gladini" dolinskega morja megle. Od tam naprej pa ves čas sonce. In precej toplo. Za gor je bil sneg na par mestih še pomrznjen, za bol pa precej gnil. Razen kje v senci je še ostajal trši. Količina sicer majhna za ta čas, a se je veljalo držazi gazi. Če si stopil ven, si bil lahko hitro do kolen globoko. Kar se je parkrat zgodilo pri srečevanju z drugimi planinci. Obiska je bilo nekaj. Na par mestih še nekaj vetra. Še najbolj je vleklo na sedlu med Malo in Veliko Raduho. Na vrhu pa manj, sploh par m nižje na J pobočje. Tako da je še pir na vrhu čisto pasal. Hja...to so te "sodobne" zime...

pod kočo

in že nad njo

postaja vroče














Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)