Viševnik (18.3.2023)

 Saj sem bil gor čisto pred kratkim, a tokrat si ga je izbrala Valentina. Sicer je imela tik pred zdajci malo pomisekov ob povečani stopnji plazovitosti, a na koncu se je strinjala, da je bil lep izlet. No, glede plazov je tako - do Plesišča je snega še precej, ampak tam zaradi same konfiguracije terena ni kakšne večje nevarnosti. Pri tabli pri križišču še točno 1m. Nad Plesiščem se pa snežna odeja hitro tanjša. Proti vrhu je kopno. Torej je sama količina snega na tistih strmih travnatih pobočjih že zelo majhna. In hitro ga pobira. Bolj na površini, kot da bi pregnil v globino. Vsaj zjutraj je bilo tako. Kasneje je potem že tekla voda, a takrat sva bila že dol. 

Obiska pa precej. Več smučarjev kot pešakov. Kar nekaj jih je šlo naprej proti Srenjskemu prevalu. Vreme pa čisto pomladansko. Od plesišča naprej v kratkih rokavih, pa še cel sestop vse do smučišča. Šele zadnji del skozi gozd se je ohladilo. Tudi na vrhu, kjer sva bila debelo uro. 

Dereze so še na izlet in ostale v ruzaku. Cepin pa je bil v roki na koncu vzpona in začetku sestopa. Bolj za občutek. No, ne čisto čisto zadnji del, tam je povsem kopno :) 




















Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)