Zimski planinski tabor - Pokljuka 2023

 "Dej, damo v program še en zimski tabor, za en vikend" pravi Barbara. Po tem, ko je bil letni plan že dolgo sestavljen. Hm...malo gre na knap z vikendi...ampak...še kakšen se bi našel. Navsezadnje, otroci so nad tabori navdušeni. "Prvi vikend marca...bi šlo?" "Em...ja...bi šlo, pač ne bo šlo kaj drugega, kar bi morda kasneje prišlo v plan ;)"

31 otrok se nabere iz OŠ Divača in podružnic. Od 1. do 8. razreda. Vojašnica pa ponuja ugodno nastanitev. Nasplošno je Pokljuka kar fajn lokacija za krajši tabor. Sobotno jutro nas pričaka čudovito vreme. Plan je, da gremo do Zajamnikov in Uskovnice. Lep in lahek sprehod, a vseeno ne najkrajši. Čez dan je napovedana znatna odjuga in marsikje je sneg že povsem preglodalo. Tudi na Zajamnikih ni tiste prave zimske pravljice. Otrok seveda to nič kaj ne moti. Bolj se ukvarjajo s kepanjem in mačko, ki je zgleda kar priljubljena med obiskovalci Zajamnikov. Sledi še kosilo na Uskovnici in povratek nazaj.

Popolne/proti večeru mi dajo otroci 2 uri fraj. No...ali pa recimo učiteljice :) Za sankanje nekako ni potrebna prisotnost planinskega vodnika. Ravno toliko, da skočim na Viševnik na sončni zahod. Hja...tak je bil plan. Pozabim upoštevat, da sonce izgine za precej višjim Toscem in da tista ura, ki je verjento preračunana na "idelano okroglo Zemljo" ne drži. 17.52 naj bi bil zahod, pa je sonce ob 17.40 že kar globoko za Toscem. Hja nič, potem pa samo lep sprehod...če tudi z malo manj romantike... Kot že povedano, danes je bila huda odjuga, a nekih večjih sledi plazenja ni bilo zaznati. Ob uri, ko sem šel gor je bilo pa tudi že vse pomrznjeno.

Še informacija iz (skoraj) prve roke za turne smučarje: Debela peč ni primerna, preveč kopnega. Viševnik super do nekje 1950m, zadnjih 100, sploh pa zadnjih 50m so pa velike zelene flike čez pobočje.

V nedeljo pa nam vreme ni bilo več tako naklonjeno. Megleno in mrzlo jutro ter še dodaten nepričakovan zaplet so odnesli načrtovan krajši pohod. In ponovno se otroci niso čisto nič pritoževali. Uživali so v sankanju in iskanju žolne. 
































Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)