Kukova špica (19.3.2023)

 Že poleti sem si rekel, da mora biti to pozimi lepša tura. Ko je zoprno melišče zaito :) Enako kot Špik. Pa je do same zimske realizacije preteklo še nekaj časa... Letošnja zima pa tudi ni najbolj bogata s snegom, je bilo potrebno kar pohitet :)

"Najkasnej ob 5 iz Lj" se zmenimo. Da bo plac s parkiranjem in da se ne bo prediralo...vsaj danes bo boje malo hladneje kot prejšnje dni. S prkiranjem ni bilo težav. Pri Črlovcu vse kopno in nobenega drugega vozila. Je pa cesta še uradno zaprta. Zaradi zimskih razmer. Ne vem od kje naprej so, a do tu je vse kopno. Tudi pot je še kar dolgo kopna. Tam nekje na 1300-1400m se začnejo prve zaplate, šele nad 1500 pa neprekinjen sneg. Smo pa že hitro po začetku na polni zimski opremi, saj je podlaga kar trda. Še prej napovedano oblačno vreme se začne spreminjati in med oblaki je vse več jasnine. Skratka, super razmere, super vreme...le jaz sem tokrat malo manj super...s prebavnimi težavami po...ehm...recimo malo bolj veselem večeru včeraj. 

Proti vrhu je vmes že spet nekaj več kopnega. Opaziti je bilo nekaj manjših plazičev iz preteklih dni. Grapa v Škrnatarici pa zgleda kar lepo zalita in glede na to, da je le malo časa izpostavljena direktnemu soncu, bo zgleda še nekaj časa tako. Še letos ob prvi naslednji priliki bi jo veljalo obiskat. Marko pravi, da komot še maja...no...mogoče bi vseeno malo prej :) Pri sestopu se še enkrat več pokaže, kako je v teh razmerah rana ura res zlata, saj se že precej predira. 

Slik je tokrat le za vzorec zaradi praznega telefona...ja, več reči je šlo danes narobe...a bistveno bolj narobe bi bilo ostati doma ;) 









Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)