Lovrenška jezera 26.12.2020

 Čudovit sončen prazničen dan. Taka je bila napoved. Saj menda je v večini Slovenije tudi bil. A ravno tu nastopi Murphy - ni bil povsod. Kamor se odpraviš ni. Da ne bi kdo narobe razumel, planinski pohod je vedno lep, tudi če vreme ni čisto idealno :)

Seveda je, kot je običajno za "lepe in lahke" ture, tudi to izbrala Valentina. Jaz pa sem mogel potem naštudirat, kako še malo začinit, oz naredit še bolj zanimivo. Npr, kako poiskat krožno pot :) No, pa saj tam sva že marsikaj prehodila, še vedno pa se najde kaj novega.

Parkirava pri Koči na Pesku. Samo 1 avto je bil tam, ko se odpravljava, pa se ravno še 1 pripelje. Tudi sicer je prazno. Ne ravno normalna podoba Mašin žage, da ob vsem snegu naprave stojijo. Baje je smučanje zelo nevarno za širjenje korone. Še dobro, da so verski objekti varni...pa razumi to logiko, kdor more. 

Malo je bilo za gazit. Hodili so že pred nama, a je zadnji sneg nekoliko zakril vse skupaj. Kmalu naju ujame planinec. Tisti, ki je parkiral za nama. S krpljami gre hitreje. Potem smo se še večkrat srečali, saj smo imeli pot enako zamišljeno. Najprej pa je bilo bolj uhojeno in ni imel vel "konkurenčne prednosti" ;)

Če je vmes na trenutke še posvetilo sonce, so se pri Lovrenških jezerih razblinili vsi upi, da bojo prizori takšni, kot sem si jih zamislil - torej modro nebo nad zasneženo pokrajino. A tudi tako vreme kot je bilo ima svoj čar. Ob meglicah je vedno nekaj mističnosti. 

Nazaj sva šla po zahodni poti, tisti, ki pride na vrh smučišča. Ta je precej bolj prometna. Malo je sicer prispevala kasnejša ura, a vidi se, da je pot tudi bolj "turistična". Kdor me pozna ve, da nikakor nisem pristaš pretiranega zapravljanja pri opremi. Pač vsak naj si kupi opremo primerno svojim aktivnostim, kar tudi dejansko uporablja. No, pot na Lovrenška pa vendarle ni "mestno sprehajališče", kot bi se dalo sodit po nekaterih obiskovalcih. 

Ob povratku je bila Rogla precej obljudena. Pohodniki, tekači na smučeh, sankači. Tudi parkirišče je bilo zasedeno skoraj (ali nič manj), kot če bi smučišče dejansko obratovalo. Ampak baje je smučanje zelo nevarno za prenos korone. Precej bolj kot ostale dejavnosti...


























Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)