Rodica iz Ruta (13.11.2022)

"Rodica iz Ruta...štart 7.30, ob 7 se odprejo volišča" napiše Danijel. Naprej pa ne bomo več o politiki :) Ker si je zamislil tudi en del po brezpotju sem za. Bil pa je to pohod PD Bovec.  4 se naberemo. 2 vodnika in 2 udeleženca :)

Danes je bolj sončno kot včeraj. A menda bo tudi bolj vetrovno. Za začetek se iz Rutarskega gozda kar nekaj časa zložno vzpenjamo po gozdni cesti, ki se potem spremeni v mulatjero, proti vrhu pa je že ožja, "prava" planinska pot. Na tem delu, nad gozdno mejo, pod sijočim soncem a z vetrom človek res ne ve, ali bi imel kratke rokave, ali ne. No, malo višje, ko bolj pritisne veter, dileme ni več :) Na vrhu bi rekel, da so šli sunki proti 80km/h, morda tudi več. Pa še oblak je malo skril sonce. A ko se je zopet umaknil, se je v zavetju dalo čisto normalno pomalicat. Še celo malo nazdravit Martinu ;)

Pri sestopu potem najprej do Male Rodice (1901) in potem Čez Suho (1773), kjer zapustimo markirano pot. Ovčja suha je greben, ki se spušča proti Konjskemu brdu (1335). Ni čisto prezpotje, saj je med rušjem dobro vidna stezica po grebenu. Dokler le ta ne postane prestrm in desno skozi gozd tipamo prehode do markirane poti. Ta markirana pot je vsekakor bolj zanimiva, kot je bila tista proti vrhu. Poteka po nekdanji mulatjeri, ki je na več mestih podrta, strmi in spolzki prehodi so zavarovani z zajlami, zaradi velike količine odpadlega listja, pa se je lahko kje skrivalo tudi "zakopano presenečenje" v obliki spolzkega kamna. Skratka, potrebne je več previdnosti, a je pot vredno prehoditi. 


vse pod kontrolo




nazdravje Martinu ;) 

pogled z Male Rodice proti Rodici



Čez Suho

greben Ovčje suhe






pogled nazaj

















Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)