Planina Rzenik 13.12.2020

 Sneg je zapadel (in bo ostal za razliko od tistega že skoraj 2 meseca nazaj) in tako si je tudi Valentina zaželela nekam na sneg. Ne predolgo in ne prenaporno. Pogled skozi okno ni bil najbolj obetaven, Valentino je zazeblo že ob pogledu ven.  Ampak vreme je menda lepo. Nad meglo. Tako da jo le uspem spravit ven :) Seveda ji na koncu ni bilo žal.

Na parkirišču pri žičnici še vse kopno in megleno. Sneg se začne nekje na 800m. In se je počasi talil, saj je kar močno padalo z drevja. Megla pa je vztrajala tam nekje proti 1000m. Naposled je končno vremena zjasnijo :)

Do planine Dol je že lepo zgaženo. Celo par znancev srečava. Vračajo se z Rzenika, kar pomeni, da je tudi tja gaz potegnjena :) Verjetno sva že malo prepozna. Vsaj do planine pa bi mogoče šlo. Pokrajina je bila res pravljična. Na novo zapadli sneg in sonce. Čeprav...počasi so od nekje prihajali oblaki in vedno bolj prekrivali nebo. 

Kljub potegnjeni, a ne zelo "udelani" gazi, je hoja vse nekaj drugega kot po kopnem. Tako sem vmes že poslušal, da v štartu je bila zamišljena malo lažja tura. "Samo še do razglede skale." Ko sva že bila tam, pa je Valentina še sama predlagala, da potegneva do planine. Na "razpotju" 2 gazi pa "klasično" izberem napačno, ki se po kakih 200m zaključi, oz obrne. Pa tako blizu sva. Ja nič, greva naprej. Vsaj jaz grem še malo, do sedelca, da se razgledam. A mi kaj hitro stvar postane precej manj všeč. Pokrajina je zelo znana, višina je že skoraj prava, torej je planina samo za kucljem, dobro 100, morda 200m stran. To pomeni da - obrneva! Tistih "samo" 100-200m bi pomenilo gaženje čez rušje po vse prej kot ravnem terenu. 

Do planine je bilo torej malo dlje kot po planu. Je bila pa zato malica bolj zaslužena ;) Pri sestopu so se še oblaki začeli redčiti in na Dolu je bilo spet idilično in sončno. 

igra narave



počasi se nebo odpira

in megla je ostala spodaj

čista romantika :)



nova pridobitev na Planini Rzenik












Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)