Konj, Rzenik (3.4.2021)

 Tokrat ena krajša, bolj dopoldanska varianta. No, dolžina ture je relativna stvar, kakor pač za koga. In kakor so razmere. 2x je prav ta, in celo v skrajšani obliki, že bila precej dolga...

Pridruži se še Vesna, Da bo končno lahko preizkusila kompletno zimsko opremo. Jaz pa morda tanovo puhovko...glede na to, da se je obetala ohladitev in veter. Na koncu je vse skupaj ostalo v ruzaku. 

Sneg se začne ravno nekje na Dolu, a je vzpon od Dola naprej ponovno kopen. Osojna stran proti Veliki planini zgleda bolj v snegu, tu pa se začne šele malo pod tisto razgledno točko na cca 1600m. Cel čas je južen, a prediralo se ni. Razen tam pa tam kakšna stopinja.

Razgleda pa tudi ni bilo bajnega. Že takoj nad planino se je začela gosta nizka oblačnost, ki se je samo občasno prekinila in je je svet malo bolj odprl. Dovolj, da se je vmes pokazal masiven podor pod Rzenikom. No, saj ena od malenkosti, ki je botrovala k današnji izbiri cilja, je bila tudi ogled podora :) 

Za sestop je bil sneg ravno pravi, da se je dalo smučat po gojzarjih, ali pa kar sankat po riti :) V nekem trenutku je nebo celo spustilo nekaj snežink. Vseeno sva pri sestopu srečala malo več ljudi. Pred nama sta bila gor samo 2. Še pogovarjali smo se, da je dokaj prazno za lokacijo, ki ji je v času omejitev gibanja priljubljenost močno zrasla.













Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)