Polhograjska Grmada, Tošč (11.6.2021)

 Ko bi šel po šihtu malo več, kot samo Šmarno (oz Grmado), pa se ne bi vozil predaleč. Iz Lj, sploh iz Šiške, je kar blizu :) Parkiram na koncu Polhovega Gradca in potem naravnost po grebenu na Grmado. Zgleda, da gre tu skozi gozd neka lovska. No, stezica je že bila. Ven iz gozda, po skalah, pa obstaja možnost celo za nekaj plezalnih prijemov.

Z Grmade gre proti Tošču markirana pot po grebenu. Nisem bil še prej gor, in...hja...razgled je slabši kot z Grmade. Seveda se mi je utrnila tudi misel, kako sestopit po kakšni "nestandardni". A ob grmenju nedaleč stran sem sklenil, da morda pa ne bi bilo najbolj pametno, če bi me nevihta dobila v kakšen strmem, že samem po sebi spolzkem, brezpotnem terenu. Tako da se kar lepo vrnem do Gont in sestopim čez Mačkov graben. 

Dežja na koncu ni bilo. No, med vožnjo še dohitim par kapljic tip pred Lj. Se je pa čez nebo razpela zelo živa mavrica. 

Pa kar navdušen sem nad novim (službenim) telefonom. Seveda original kitajska kvaliteta :) Medtem, ko starejši telefoni niso bili ravno natančni pri nadmorski višini, pa je ta na nivoju namenski naprav za prikazovanje lokacij. Vse višine so bile pod 5m odstopanja glede na karto. Aja, telefon spada v spodnji cenovni razred.













Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)