Debela peč (26.12.2022)

 Vse nad pokljuko sem letor res že prehodil na dolgo in počez...no skoraj vse. Na Debeli peči pa dejsnko nisem bil že zelo dolgo. In ker je tudi Valentina rekla, da je treba it eno krajšo pa z lepimi razgledi...je delovala kot primeren cilj :) 

Pri Zajavorniku je prostora za...mislim, da sem naštel 14 vozil. Je pa bilo treba narediti nekaj reda med bočno parkiranimi. Potem se je hitro našel prostor še za enega karavana. Pa še za kakšnega fičota je ostalo.

Bi rekel, da je bilo v tistem trenutku, ko smo štartali, celo več turnih smučarjev kot pešakov. Čeprav je bilo gledano skozi cel dan razmerje močno v korist nas, pešakov. Cela pot je močno zgažena. Zjutraj je bila ponekod še rahlo poledenelo, sploh od koče naprej. Do povratka pa se je povsod zmehčalo. 

Napovedan je bil lep sončen dan. In v glavnem je tudi bil. Če odmislimo tisto malo megle...ki se je začela nekje na pol poti od koče gor in vztrajala skoraj do vrha. Na vrhu pa skoraj poletno toplo. Kar precej obljudeno, tudi nekaj poznanih, a še vedno predvidevam, da malo manj gneče, kot na Viševniku. Predvidevam...težko rečem 100%, ker so tja ni videlo. Je bil v oblakih :) 






pa glih v tem momentu se je malo bolj pooblačilo :/ 

tudi Dedek mraz je nekej prinesel gor ;) 











Komentarji

  1. Pozdrav, imate li možda gpx, da mi posaljete. Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lahko pošljem, ampak je tako ali tako precej enostavna orientacija, markirana pot in narejena gaz :)

      Izbriši
  2. a ste parkirali prav na planini,al že na začetku poti?

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)