Mojstrovka(2332m) - na stariga lejta dan

Tokrat smo bili že "tradicionalno" 2. za novo leto v Trenti. In prav tako tradicionalno 2. na zadnji dan v letu pohod na Mojstrovko. Za razliko od lani sicer samo Malo. Ni bil ravno zgodnji pohod. Ker sem imel čez silvestrsko večerjo, ki se kuha dolgo (golaž :), je bilo treba zjutraj še vse pripravit, da se je med pohodom lahko kuhalo :) in ker je bilo že vstajanje počitniško pozno se je štart pohoda zavlekel na neverjetno 12 uro.
Na koncu pa sva šla sama za Valentino. Ostali pa na Slemenovo špico. Pravzaprav sem že v kali zatrl morebitno željo po Mojstrovki koga brez polne zimske opreme :) Razmere pa kljub poznemu štartu odlične (ali pa prav zato, zjutraj je bilo še oblačno). Sneg je bil dolgo časa mehak in sva hodila brez derez, vse do par metrov pod sedelcem. Tam se je sneg v trenutku spremenil in postal trd. Do tu sta prilezli tudi 2 Nemki (ali Avstrijki) - brez vsega (še brez nahrbtnika) pa potem k sreči obrnili in kot po jajcih počasi lezli nazaj.
Nad sedelcem pa spet mehek, ojužen sneg, ki pa se ni prediral. Na poti sva stalno srečevala planince in turne smučarje, v takem lepem vremenu se je pač splačalo it. Edino čisto na vrhu je pihalo, sem si celo oblekel bundo. Sicer pa cel čas za gor in dol samo v majici z dolgimi rokavi.

Zato se je štart zavlekel :)


ta del je najbolj zimski



šolski primer opasti








Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)