KPOT 2021

Tako kot lani, tudi letos zaradi korone ni bilo v običajni obliki izpeljano Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT). In kot lani smo mu tudi letos nadeli ime KPOT. V šali - Korona planinsko orientacijsko tekmovanje ;) In ponovno kot lani, zelo na hitro spravljeno skupaj in na koncu uspešno izpeljano. A za razliko od lani, na meni zelooo znanem terenu. "Če bi bilo pri vas, bi bilo super" je ves čas vztrajal Matjaž. Ne vem no...kraški teren je brutalen. Ob koncu junija je robida bujna, šparglji že lepo olesenijo in pikajo...svoje pa je dodalo še vreme, tokrat je bilo res vroče. Za udeležence vsekakor nekaj, česar ne bojo pozabili...

Ker je bil štart in cilj v Lovski koči Štanjel sem proge (vsaj tiste daljše, katere sem trasiral jaz) zastavil podobno, kot so bile že na POTu 2016. Pravzaprav je bila večina kontrolnih točk enakih. Nekatere se bile malo premaknjene, ter na članski progi (kategorija D) dodana še ena povsem nova. Največja razlika v terenu - vse skupaj je še bolj zaraščeno. Je pa letos kar presenetljivo malo klopov. Kar sicer opažam na več lokacijah.

Dobrih 14 km je bila - prehojena po idealni liniji - dolga članska proga in z okrog 500 m višinske razlike. Dokaj kratka, saj smo tudi rekli, da bojo proge krajše kot lani. In 3 ure idealni čas, približno toliko, kot sem tudi sam porabil za postavit progo. In čeprav sem večinoma hodil in bolj malo tekel (v nasprotju s tistimi bolj zagnanimi ekipami) se dejansko nobena ekipa ni zares približala tej časovnici. Kar je pravzaprav dobro. Malo neugodno za traserja je, če se preveč ekip spusti pod ta čas. Glede na to, da večina ekip prihaja iz V Slovenije, tega terena niti niso pretirano vajene.

Na tekmovanju morajo ekipe, poleg tega, da najdejo čim več kontrolnih točk, pokazati tudi nekaj znanja iz planinskih vsebin. Za razliko od tekmovalcev, traser prehodi progo ene 3x. No...morda manj, če se jo da postavit s kakšnim prevoznim sredstvom. Tu ravno ni prišlo v poštev. Ampak sem si vsaj približno lahko izbiral uro. Tekmovalci te možnosti niso imeli...in jim ne zavidam.

med Štanjelom in Lukovcem. Živa KT - prva pomoč



Zajčevica. Na koncu ni bilo kontrolne točke na vrhu.


v tem času je v Štanjelu potekala tudi razstava kraških ovčarjev :)


pod vrhom Škratljevice

tu je bila dodatna naloga


in v nedeljo se je začelo

najprej s testi



na živi KT - poznavanje vozlov

Prva zamišljena proga. Določene KT so bile še malenkost prestavljene

sled postavljanja proge



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)