Kržišče - Kamniški vrh...na dan mladosti ;)

 Tu okoli sem prehodil skoraj vse. Manjkala mi je še povezava Kržišče - Kamniški vrh. Pravzaprav samo kratek del sestopa s Kržišča. In vzpon nanj s Kriške planine. Pravzaprav nič takega takega :) Kratek sprehod. A ko potegneš cel krog do konca grebena, torej do Hudega konca pa ni več čisto kratek sprehod. Sploh ne za slabega pol dneva :) 

Štartam in Markove ravni proti Korenu po markirani in nato levi odcep proti Kriški planini. Pot se malo obljudena in slabše sledljiva. V nekem trenutku jo celo izgubim, a je bila očitno moja logika precej podobna logiki markacistov, saj po kakšnih 10min zoped ugledam zbledele markacije. Šele kasneje ugotovim, da je od lani pot uradno zaprta. Na terenu to sicer ni označeno. 

Od Kriške planine proti Kržišču (1658) gor po smučišču. Tu ragledov res ni bilo, saj je bila megla precej gosta in dokaj hitro tudi sestopim po grebenu. Ravno nekje pri križišču z markirano srečam trop ovčic. En malo janček je zgledal precej poškodova, kot bi ga nekaj zgrabilo za vrat. Tudi hropel je. Na Krasu bi z veliko verjetnostjo s porstom pokazal na šakala. Tu pa...ne vem, morda tudi? Malo še razmišljam o jančku, malo avtomatsko hodim po grebenu...in že sem ven iz poti. Aja, tu sem že sestopal naravnost dol, zdaj pa moram nazaj na pot :) 

Vmes se je megla že razkadila, a Planjava (1251) je ponovno ovita v gosto meglo. Napre se spet nekoliko razkadi, a kašnih bajnih razgledov iz sicer lepega grebena od Kamniškega vrha (1259) do Hudega konca (1123) ni bilo. Od tu se spustim po SV "razu" (ki to seveda ni) do gozdne ceste, ki preči pobočje. Oz skoraj do ceste. Malo nad cesto pobočje prav tako preči potka. Kar nekaj časa hodim po njej, a potka se počasi, a vztrajno vedno bolj dviguje nad cesto. In v nekem trenutku, ko dosežem že prebližno višino izhodišča (vmes sem se spustil nižje) sestopim na sesto. Še nekaj bolj ko ne ravnine in potem...hja, domov in na šiht...

od tu naj bi bila pot zaprta...a razen slabe sledljivosti nevarna ni

že dolgo leži...


se je skril ;) 

prehod na Kriško planino



super razgledi...


ne zgleda najbolj varno...niti ni pravi prehod :)

ta pa je

proti Kamniškemu vrhu




tudi gamsi/srne bruhajo...polž pa pride pospravit







zapora ;)





ogromno je čemaža...a točno tu ne, ni za v usta ;) 







Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)