Skutnik 2074m

 Zaradi redke poselitve in posledično majhnega števila ambulant in lekarn, nisem pogosto na terenu v zgornjem Posočju. Zato pa je takrat potrebno izkoristit pozno popoldne. Štart iz planine Zapleč. Plan je bil proti Skutniku, ampak nenadoma se od nekje prikradejo precej gosti oblaki ravno malo pod 2000m. Če se to ne kaj razkadi pa morda samo do Lopatnika...v tej gosti megli se ne bi lotil brezpotnega terena.

Ko se preoblačim rahlo nejevoljno ugotovim, da nimam švic majce. Oz sploh nič drugega, kot crajco za na šiht (in vetrovko). Je*** ga, zaradi tega zdaj ne bom obračal. Vsaj obutev sem imel primerno - čisto nove gojzarje. Tako mi ni bilo potrebno gor v "lakastih čevljih", kot Kim III. na najvišji vrh Koreje ;) 

Še pred Lopatnikom se meglice razkadijo in na sedlu se v ozadju pokaže Skutnik. Malo je potrebno sestopit, potem pa proti mulatjeri proti številnim kavernam. Čisto zadnji del je potrebno malo splezat, orientacijsko pa ni težaven. 

Ozrem se še proti Krnčici...kako me vleče iz te strani. Že si v mislih potegnem smer...a danes ne, saj sledijo še drugi plani.

gad, ki je bil skoraj na poti

nekoč se je pasla ovčka...

Krnčica

proti Skutniku

mulatjera


les je res star več kot 100 let...drugi ostanki so žal precej novejši

tudi vrh je prevrtan


Krnčica še z druge strani

em ja...pozabljena švic majca, ampak dokler je glava še gre ;)


novi, a preverjen model

greben proti vrhu




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)