Rigelj - Konjščica - Dol (9.10.2020)

 Bil je lep dan proti koncu tedna. Lepši, kot bo vikend. Tako, da sem uspel še Valentino prepričat, da je vzela par ur in šla tudi ona prej s šihta :) 

Čez Rigelj vodi nemarkirana pot na Veliko Planino. In tokrat je bila dejansko pot pomembnejša od cilja. Na vrh (Gradišče) nisva šla, sva pa naredila lep krog. Kolikor se pač da v pol dneva. Štart na parkirišču pri žičnici, mimo Kraljevega hriba, pot proti Riglju pa se začne z oznako "zelo nevarno". Kar nekaj takih je GRS postavila ob začetku raznih nemarkiranih poti. Upam, da so table tudi prestrašile koga, ki ni imel občutka, kam gre pot je pa imel "ves potencial", da sproži reševalno akcijo zaradi lahkomiselnosti.

Pot je sicer lepo uhojena in dobro sledljiva, je pa vmes tudi par odcepov (kjer sicer po večini tudi piše, kam gre). Malo pod Rigljem je tudi tisti znamenit razgled na...kamnolom :) No, in dolino spodaj, Kamnik in še naprej, odvisno od vidljivosti. 

Po skoraj ravninskem vršnem delu do Konjščice sledi sestop do Dola in nazaj do izhodišča. Zadnji del že konkretno v temi. Dovolj, da Valentina ugotovi, da čelka počasi izdihuje, jaz pa da...ponoči še vedno dobro vidim ;) In po turi zasluženo še k Jurju na večerjo - pir in štruklje. Hm...nekako sem pozabil, da bi bila 1 porcija dovolj za oba. Tako pa je ostalo še za zajtrk :)

začetek poti

"znamenita bukev"

pa še "kriva bukev" ;)




razgled

iz zgornje srani se je nekdo očitno znašel nad tablo










večerja...pa še zajtrk :)




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)