Kamniško sedlo (17.1.2021)

 Včeraj naj bi bil lepši dan vikenda. Pa glede na to, da je bilo že včeraj slabše od pričakovanj, sem bil za danes že nekako pripravljen na ne najbolj prijazno vreme. Valentina se je odločila, da niti ne gre. Jaz sem včeraj še delal velike načrte, da bi vzel s seboj smučke. Alpske kakopak...je pa to ena tistih sezon, ko sem spet začel bolj resno razmišljat o nabavi turne opreme. A v pričakovanju ne ravno idealnega vremena, morebiti selo megle, sem načrte o današnjem smučanju opustil. No koncu vedno rečem, da je bilo v hribih lepo. In bilo je lepo, zelo lepo. A ostal je nek grenak priokus...ker bi šlo gladko skozi to, kar sem si v štartu zamislil ;)

V Kamniški Bistrici je bilo že kar lepo polno, pa niti ni bilo pozno. Ob obilici snega je parkirnih mest manj. Pridejo pa v takem prav continentalke ;) In seveda, glede "bogat" vozni park, jih tudi kar nekaj štarta približno istočasno. Večinoma proti sedlu. Nekaj tudi proti Decu. No vsaj za 2 lahko rečem, Urškina znanca iz ferajna. Skupaj hodimo do razcepa V klinu. 

Veliko jih danes nosi smuči. Tudi alpske. Na trenutke kar malo jezno pihnem. V torek pride odjuga in konec bo s temi krasnimi razmerami. Trenutno se da prismučat čisto do dna po cesti. 

Nekje na tretjini klanca  od Pastircev do sedla se zazdi, da bo z derezami lažje. Sicer ni nič nevarno, a precej manj energije bo šlo v prazno. Takrat tudi prihiti mimo eden precej hitrejših nog. 

"Super vreme" zakličem nekako namesto pozdrava.

"Pornič!"

Nekega drugega zanima, če greva na Brano. No, ni v planu. Ampak bomo videli razmere. No, pravzaprav nikakor ni v planu :) Ne glede na to, kako bo zgledalo, pomoje sneg na S strani res še ni predelan. In tudi dejansko ni bilo videti, da bi kdo že šel gor. Nekaj sledi je šlo v tisto smer, a stena je zgledala nedotaknjena.


Običajno je kar nekaj negodovnja, ko meteorologi udarijo "malo mimo" pri vremenu. Seveda pa je nekaj povsem drugega, če je vreme slabše od napovedi, ali če je lepše :)



zato pa morajo biti na službenem avtu continentalke :)


kar nekaj smučarjev je bilo

















opazi kdo belko?

še zadnji pogled proti sedlu





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)