Mrežce 1965m (20.2.2021)

Ena lepa zimska tura, z lepimi razgledi, ne predloga... No, to zadnje je relativno. Saj ni bila. Ampak malo več, kot je bila optimistična ideja s parkiranje na planini Zajavornik. Lani so bile približno v tem času ceste prevozne. Tokrat pač ne. Ravno toliko, da smo avto spravili kakih 100m iz glavne ceste, saj bi tam baje redarji pisali kazni. Zaprta cesta pa to...zaradi "mehurčka". Če prav smo bili v "prekršku" manj kot 100m
Torej dodatne dobra 4km bolj ko ne ravnine. Ponovitev prejšnje ture :) Aja, ni bila ravnina... Na izhodišču je še bilo pod nulo, a je temperatura hitro rasla. Po prvih, ki smo jih srečali je spet kazalo, da bomo edini pešaki med smučarji. A se je kasneje ravnotežje obrnilo nekje proti polovici. 
Pri Blejski koči se jih je nekaj že "martinčkalo", prvi smučarji so se tudi že vračali. Temperature res niso bile nič zimske. Posledično se je naprej ponekod že prediralo, a ni bilo hudega. Še vedno precej manj kot pri sestopu. Je bilo pa tudi precej shojeno. Zanimivo, proti Debeli peči pa nič. Samo smučarske sledi.
Še bolj veselo kot pri koči je bilo na vrhu. In bilo bi še bolj poletno, če ne bi bilo sapice. Razgledi pa ponovno vrhunski. A vendarle se že pozna daljše obdobje lepega vremena...in ozračje se počasi polni s prašnimi delci. Vidljivost ni bila več tako dobra kot prejšnji vikend. 



končno bomo šli v hrib :)

opozorilna tabla





proti Debeli peči

v drugo stran se greben nadaljuje v Draški vrh in Tosc

vmes pa Triglav in Rjavina

daleč Karavanke in še dlje KSA









Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)