Obala (5.5.2021)

 Za zadnji dan krajšega dopusta sem jo pa peljal na morje. Pa ne na kopanje...ampak - hodit :) No, saj bi se šla tudi kopat...pa temperature niso bile ravno najbolj idealne. 

Štartava v Strunjanu, v smeri urinega kazalca ob obali. In že kar hitro naletiva na ZZ neoznačeno pot :) Ko se dvigneva iz obale na klif. Tu potem nadaljujeva po učni poti, ki poteka okoli Strunjana. Morje spodaj je bilo od tu čudovite turkizne barve, zgledalo skoraj kot tropsko :) Vidljivost dobra, a vendar ne odlična. Alpe, s Triglavom na čelu so se skrivale za oblaki. 

V zalednem delu solin zapustiva učno pot. Z dobrimi 5 km je občutno prekratka, da bi prehodila samo to :) Sicer pa zelo lepa "družinska" pot. Morda v tem času bolj primerna kot sredi poletja. Torej nadaljujeva skozi predor Valeta do nagrade - "sladoledne kupe". Sicer je bila mišljena bolj proti koncu, a sva obrnila krog, ker se je tako lepše izšlo. Med gurmanskimi užitki se je vreme kar hitro spremenilo, nebo so pokrili oblaki, veter je postajal močnejši...in odnesel načrte za kopanje po koncu pohoda. 

Za piranskim rtom se kmalu konča turistično-urbani del. Najprej malo bolj izpostavljena pot po podpornem zidu pod cerkvijo, na koncu zidu pa celo cca 2m "ferate Spodnji Piran" :) Zadnjih nekaj km po obali je cel čas lahka pot, na enem delu pa tudi precej eksplicitno označeno, da gre za FKK plažo - z 10+ grafiti na balvanih. Samo nikogar ni bilo tam :) 

pod klifom



ZZ neoznačena pot ;)









najvišja točka danes





nagrada :)

hm...tu se približno ob tem času ponavadi službeno...




nekoč je meduza plavala po morju...





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)