Velika planina (16.5.2021)

 Včeraj je bil menda grši dan vikenda. Danes bo torej lepši. Vsaj dopoldne. Hm...ali pa se dopoldne še spada in bo lepše popoldne. Odločimo se za to varjanto. In kazalo je super. Mimo Mengša še ena ploha, nato se vedno bolj odpira. En avto ostane pri žičnici, z drugim se odpeljemo do Calcita in veselo proti Primožu. Tu je kar pestro. Veliko ljudi se še vzpenja, še več sestopa. Vmes pa že kar prijetno sijalo sonce. Na Primožu krajša pavza. Še dobro, da smo šli sem, v Julijcih pada. Podobno zgleda tudi Škofjeloško hribovje. Pravzaprav večina Gorenjske. Hm...pa vedno bolj se bliža dež. Ah, mogoče nas res dobi kakšna plohca, hujšega ne bo...in nadaljujemo proti Pasjim pečinam. Zdaj res ne moremo obrnit, drug avto je na "drugi strani" :)

Čez kakih 20min nas res ujame tista plohca. Saj bo hitro mimo. Anja najprej kar vztraja v isti opravi. Saj bo sicer tako ali tako enako mokra od švica. Jaz sem si sicer kar hitro nadel palerino...a nisem bil prepričan, če ni bila Anjina ideja pravzaprav boljša. A plohca kar vztraja. Že pod Pasjimi pečinami pridemo še v pas nizke oblačnosti, rahel dež pa vztraja cel čas. Mimo Male planine, naprej proti Veliki. Zaradi goste megle in vetra na bolj izpostavljenih mestih Gradišče kar izpustimo in nadaljujemo proti Konjščici. Šele tu dež poneha. Iz Konjščice proti Dolu pa smo končno tudi ven iz pasu nizke oblačnosti. 

V zadnjem delu pa kaj pretresljivega res ne more več biti...samo še 800m hitrega sestopa. Še malo več kot urco. A se je vreme res potrudilo in "najboljše" pustilo čisto za konec. Za zadnjih 15-20min. Je pa ob intenzivnem dežju vsaj sproti spiralo blato ;) 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)