Kulturno na Komno (8.2.2023)

 Na Komno in morda še malo naprej je postal že vsakoletni zimski pohod. Tokrat sicer z malo bridkobe... Cel teden čudovito vreme, le na praznično sredo poslabšanje. Zjutraj je še kazalo nekaj sonca. A ko se začneva vzpenjati, se hitro zapre. Napoved je govorila o zgornji meji nizke oblačnosti na 1400m. A bolj ko se bližava tej višini, bolj postaja jasno, da je čisto prava oblačnost. Ljudi pa vseeno polno.

Naprej proti "Bogatisnki koči" se kljub rahlemu sneženju celo malo odpre. Za nekaj časa se pokažeta še Vrh Gracije in Lanževica. Na Bogatinskem sedlu bi bilo morda celo sončno. "Ne greva naprej" je kar jasna komanda :) Samo še na ričet pa nazaj dol. 

Kar malo sem potolažen, ko gospa, ki sedi za isto mizo stalno spremlja vreme in vremenske kamere - z možem sta najprej hotela it smučat pa sta si premislila - in povsod kaže, da se postopoma vedno bolj slabša. Torej, tudi če bi šla naprej...bi morda ostala v oblakih. 

Za dol se jih veliko drsa, stoje ali po riti po bližnjicah in snežnih toboganih med ovinki mulatjete. Malo bo opozoril na previdnost...na veliko mestih štrli ven kamenje, ene driče pa so tudi precej strme in zelo hitre.












Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)