Suho rušje - turnosmučarsko v "alpskem" stilu (12.2.2023)

 Ja, še vedno si kupujem turno opremo...še vedno smo pri...em..."študijah in razpisih" če primerjam s kakšnimi zadevami na področju javnih naročil ;) In tokrat v to brezno mazohizma nošenja alpskih smuči in pancarjev na hrbtu potegnem še Urško. Danijel (s turno opremo) se kar malo drži za glavo. Marko pa je tako ali tako rekel, da ne smuča več. Že nekaj let. Pa je danes zgledalo...da ga zna spet potegnit nazaj ;)

Štartamo precej pozno. Šele 8.30 smo na Ljubelju. Seveda je bilo tam že kar pestro. Večinoma smučarji. Otovorimo se in zagrizemo v hrib. Malo se pozna teža. Tako, čez palec...ene 12 dodatnih kil, v primerjavi s "klasičnim" zimskim ruzakom. A nič kaj z zamudo ne prisopihamo do Zelenice. Parkrat nas še preleti helikopter. Reševalna akcija. Očitno poškodba pri sestopu/smučanje z Ljubeljščice. 

Proti Vrtači in Suhemu rušju je malo manj shojeno. A podlaga večinoma drži težo, le na vsake toliko se malenkost udre. Pa še to ne globoko. Po sedlu, ko se pogled odpre proti zatrepu doline malo popiha. Občasno tudi še naprej proti vrhu, a hudega ni. Brezvetrje, če primerjam s prejšnjo soboto ;) Celo področje pa kar obljudeno. 

Spustimo se s sedla med Zelenjakom in Vrtačo. Po...hm...ja, dejansko po 2 letih na smučkah. Zgordnji del je naravnost odličen. Enkrat sicer povozim kamen, a pri starih smučkah ne ravno boli srce. Se pa "retro sulice" slabše obnesejo v gozdnem delu. Dobro no, vse tudi ne more biti idelano. Vsaj nekaj izziva ;) 

Od Zelenice dol je pa tako ali tako smučišče. Neverjetno, kako hitro gre, gor pa celo uro ;) Zanimivo, da je bil za gor večji promet kot dol. Pa parkirišče spodaj nabito do zadnjega kotička. Aja, pa na servisno cesto se je v zgodnje dopoldnevu (vsekakor pred 12.30) vsul manjši plaz. No, več kot eden.


živahno

še malo oblačno

a se je hitro odprlo


nekaj jih gre v Y

še malo

Marko skoči še na Zelenjak

tovor na vrhu :)

Palec in nadaljevanje grebena proti Možem



pa gremo :) 


poziranje :) 



današnji plaz


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)