Velika planina - sončni zahod (11.2.2023)

Tokrat pa ena res romantična po šihtu ;) Če se je "ponesrečilo" nedavno na Blegošu, nazadnje pa je še Prešeren malo zagodil z vremenom, se je torkat res izšlo za čudovit sončni zahod. 

Malo pred 15.30 štartava od kamnoloma. Če koga zanima, takrat ne pobirajo več parkirnine ;) Avtov še vedno ogromno, nekateri parkirnai že precej nižje ob cesti. Je pa seveda ob tej uri že precej "lukenj" med parkiranimi vozili. Nenazadnje je to ura, ko večina že počasi odhaja. Malo presenetljivo, niti ne srečava tako zelo veliko ljudi sestopat, glede na vso količino pleha. 

Tisti začetni klanec je že kar spolzek, a ne leden. Iz V strani je precej oblakov in tudi nekaj zlih slutenj, da mogoče ne bo vse kot zamišljeno. A že pri Malem stanu postane jasno, da je proti Z precej bolj - jasno ;) Domžalska koča se še kopa v soncu in tudi nekaj otrok se sanka. Prav tako se v belini zadaj svetijo Planjava, Ojstrica, Veliki vrh in Zelenica...

Ob načrtno precej počasni hoji prideva na vrh ravno prav, par minut pred zahodom. Sonce je začelo zahajati 17.22 in dokončno izginilo 17.25. Kar malo sem presenečen, da sva ob tako silnem obisku gor sama. Prideta pa še 2 za nama, ko že sestopava z vrha. 

Še štrudl v Domžalski koči, kjer skupina otrok preživlja zadnje dni zimskih počitnic ter dol v dolino. Presenetljivo veliko avtov je še. Morda je pa tudi kar nekaj koč na planini sedaj polnih. 



















Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)