Magajnova pot - Srečanje vodnikov MDO Primorske (29.1.2022)

 Po lanskem odpadlem (vemo zakaj), je bilo letos spet izvedeno tradicionalno srečanje vodnikov in mentoric MDO Primorske. Udeležba ni bistveno odstopala od prejšnjih let, 14 se nas je nabralo (plus 1 pes :), smo pa bili PD Sežana "na svojem terenu" najbolj zastopani s 6 udeleženci. "Svoj teren" pomeni, da smo bili letos na vrsti za organizacijo dogodka. Vsako leto ima namreč pohod čez drugo društvo. Dokler se krog ne zavrti naokoli :) 

Za vodenje pohoda se javi Mirjam - Magajnovo pot. Logično, saj je idejni vodja postavitve poti. Posvečena je domačinu, pisatelju Bogomirju Magajni. Krožna pot je primerna skoraj za vsakogar, malo naporna zna biti le sredi poletja ob kakšnih poznejših urah :) Na 14km premaga dobrih 700m višine. Bolj strm vzpon je le tik pod vrhom Vremščice, sicer so vzponi precej zložni in nič kaj naporni. Začetek in konec poti je pri nekdanjem rudniku v Vremskem Britofu, seveda pa je možno krog začeti tudi kje drugje.

Za konec pa ob kosilu še debata o bolj "internih" zadevah. Kar velike spremembe se obetajo, oz so se že zgodile na področju vodništva.


pred Magajnovo rojstno hišo v Gornjih Vremah



nekaj malega snega :)



strmejši del poti

tam je... .)

Nanos...levo zadaj Očak, desno KSA



ne čisto polna zasedba


tu je bilo kar precej ledeno





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)