Kriška, Vratca (9.2.2022)

 Nepričakovan hitri dogovor za eno hitro pošihtno, ko sem bil malo bolj hitro konec :) Na lep sončen dan, kar nadaljevanju v stilu vikenda. 

Pot na Kriško je že popolnoma brez snega. Ne pa brez ledu ;) Led se začne malo pod "zadnjim" ovinkom. Gor načeloma gre brez večjih težav, sestop brez derezic (lahko seveda tudi dereze) pa bi odsvetoval. Sploh, če gre dan proti koncu in se ponovno ohladi. 

S Kriške naprej na Vratca. Parkrat sem šel že čez cel greben ob Tolstega vrha do Kriške...pa se ne spomnim, da bi bil prej to nek opevan vrh, z vpisno knjigo in mizico s klopco. Mogoče pa zato, ker je bilo običajno pozimi...in je bilo kaj pod snegom :) 

Kar nekaj ljudi je opazovalo sončni zahod na Kriški. Skupinica tudi z litrco borovničk ;) Se je pa začelo hitro ohlajevati. Pravzaprav je bilo prej izjemno toplo, od avta do tu sem bil bil cel čas v kratkih rokavih. Kljub zelo zmernemu tempu. 

Dol po strmejši, Z poti. Je manj poledenela, ne pa čisto nič. Ledene plošče pa so, sploh ob že slabši svetlobi, "kamuflirane" v blato, Večji del sestopa ka, kot se spodobi za pošihtno - v temi. In kot v starih časih...sploh prvič hodil tu - v temi ;) 













Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mang(a)rt po Via Italiana (27.8.2023)

Grintovec (18.2.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)