Brana čez Kaptana (5.7.2024)

 Počasi postaja že "znucana" tura😅 A vedno se najde kakšen izgovor zakaj ponovit...če ne drugega, ker je zelo lepa😁 Tokrat pa je še Maja prvič tu. Zmenimo se za "klasično pošihtno". Cesta proti Jermanci je v "relativno zelo dobrem" stanju. Bistveno boljša, kot ob  prejšnjem obisku. Danes je morala biti kar gneča. Avtov je še veliko, precej jih srečamo, ki hodijo dol s sedla. 

V Bosovi in čez Kaptana brez posebnosti. Morda edino to, da vroče poletje tu gor ni več tako vroče, saj je nekoliko pihalo. Čez samega Kaptana še ne toliko, kot po sedlu od Kaptanske glave naprej in proti vrhu Brane. Na Brani tudi megleno. Takoj pod "grebenom" Brane proti sedlu pa spet zatišje. Tokrat še iskalna akcija izgubljene jopice nekje na Kaptanu. Na srečo potem lastnica (tik pod Bosovo smo srečali 3 planinke, prva misel je bila "pa ja niso šle tu dol") sporoči, da se je našla v avtu🙂

Na zanimiv prizor naletimo malo pod Kamnišmim sedlom, na kakih 1700m, ko se precej blizu en drugega paseta srnjak in kozorog. Očitno tudi srne že silijo vedno bolj v hribe. 

se je sončil na poti

spodnji del Zeleniških...od Staniča do Deca

vstop v Bosovo


težji del...levo (gledano z vrha) je lažje

še pogled od zgoraj

tudi tu obstaja lažji obvoz po desni (gledano z vrha)

ta del ni več Bosova

pogled proti vrhu

že ven iz grape




Kamniško sedlo, Planjava že v oblakih

sestop s Kaptanske glave

s Kaptanske glave

proti Brani

"Aura" osveti Veliki greben in...nakaže naslednjo turo? ;) 

prihod na Brano nič več poleten





srnjak se pase tu gor



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grintovec (18.2.2024)

Nanos po Modrasovi (6.4.2024)

Begunjščica skozi Y (25.1.2024)